Pelletkachel kopen Startenhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Startenhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Startenhuizen kopen maakt het mogelijk om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het betreft geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze website lees jij actuele info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9924

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende zaken. Denk aan: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9924
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Startenhuizen wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Ecofire Olga idro 24 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Loppersumverbruikt 2670 kWh stroom plus nog eens 2670 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €174,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Startenhuizen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Startenhuizen waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2022) fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Startenhuizen

Een krachtige en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in startenhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je een aantal vragen omtrent het woonobject. Relevant zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook facetten als uitstraling en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga in zee met een professionele installateur in Startenhuizen. Houd rekening met ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Startenhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Startenhuizen?

Hedendaags vind je meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €450 en €1000. Je kunt denken aan:

 • SCIROCCO IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • LINEA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98Cayenne.8-G (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Startenhuizen. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9924.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!