Pelletkachel kopen Zeerijp

Vergelijk installateurs pelletketels Zeerijp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zeerijp kopen stelt jou in staat om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt verscheidene soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van deze website bekijk jij waardevolle details die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9914

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels velerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9914
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zeerijp zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Andres 12 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Loppersumgebruikt 2670 kWh stroom en nog eens 2670 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €174,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Zeerijp vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zeerijp waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zeerijp

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor de CV installatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en relatief goedkope mogelijkheid: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in zeerijp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste monteurs werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen ten aanzien van je woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of meer een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als het design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en kies voor een geschikte installateur in Zeerijp. Kijk naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zeerijp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zeerijp?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €900 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • SCIROCCO IDRO ACS 18 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Eclipse Tonda (Caloritaly), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • SLIM 110 (AMG S.p.A.), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Zeerijp. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9914.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!