Pelletkachel kopen Westeremden

Vergelijk installateurs pelletketels Westeremden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westeremden kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze website ontdek jij actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 9922

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van meerdere facetten. We spreken over: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9922
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westeremden zeer interessant. Dat kan zijn de Extra stove ESP 11 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Loppersumgebruikt 2670 kWh stroom en 2670 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Westeremden vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio huizenbezitters preferereneen inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Westeremden waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westeremden

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en relatief goedkope optie: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in westeremden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en tevens de offerte aangeleverd mag worden. De meeste adviseurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn wat vragen m.b.t. het huis. U kunt denken aan de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Westeremden. Bekijk de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westeremden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Westeremden?

Hedendaags vind je allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €600 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • IDRO SMART 18 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • FILO LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Cayenne 16 / Cayenne 16C (AMG S.p.A.), vermogen 15,2 [KW], €760 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Westeremden. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9922.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!