Pelletkachel kopen Leermens

Vergelijk installateurs pelletketels Leermens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leermens kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. deze website vind je waardevolle info die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 9912

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met velerlei aspecten. We spreken over: woning-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9912
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Leermens zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Pro 7 / Lux 7 van het merk MegaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1000
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Loppersumverbruikt 2670 kWh stroom en 2670 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Leermens vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel consumenten preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Leermens waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Leermens

Een alternatieve is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een groene en besparende beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in leermens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en eventuele offerte verzonden mag worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn diverse vragen omtrent je woning. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de grootte hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies een geschikte installateur in Leermens. Houd rekening met klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Leermens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Leermens?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel modellen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €400 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • SCIROCCO IDRO 22 (Dielle SRL), vermogen 20,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Pueblo Aqua 6 (Calimax), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM 75 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Leermens. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9912.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!