Pelletkachel kopen Oosterwijtwerd

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterwijtwerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterwijtwerd kopen is bij uitstek geschikt om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze tool doorzoek je toepasbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 9911

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse facetten. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9911
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterwijtwerd wellicht iets voor jou. Denk aan de Solea Jubel van het merk Magikal srlOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Loppersumverbruikt 2670 kWh stroom en nog eens 2670 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Oosterwijtwerd vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat woningeigenaren overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Oosterwijtwerd waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterwijtwerd

Een andere populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel zorgt voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, biomassa is goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oosterwijtwerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. Veel monteurs werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn speciale vragen omtrent uw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en selecteer een goede installateur in Oosterwijtwerd. Vraag om ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterwijtwerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Oosterwijtwerd?

Recent kun je gebruik maken van diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet misselijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €950 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • SCIROCCO IDRO 18 (Dielle SRL), vermogen 16,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Twist 80/20 (Calimax), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM 60 (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oosterwijtwerd. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9911.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!