Pelletkachel kopen Wirdum

Vergelijk installateurs pelletketels Wirdum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wirdum kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verscheidene installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. deze pagina ontdek jij actuele details die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 9917

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels allerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9917
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wirdum misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Pidra 28 Ionica Idra van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Loppersumverbruikt 2670 kWh stroom plus nog eens 2670 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Wirdum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de woningeigenaren neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wirdum waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wirdum

Een andere goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel is geschikt voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en relatief goedkope optie: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in wirdum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en tevens de offerte toegezonden moet worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen inzake je woning. Belangrijk zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als uitstraling en de grootte hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en selecteer een professionele installateur in Wirdum. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Wirdum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wirdum?

Hedendaags vind je meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €650 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • IDRO SMART 14 Tapwater (Dielle SRL), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.
 • ALPINA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Ronda 80 Glass (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Wirdum. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9917.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!