Pelletkachel kopen Eenum

Vergelijk installateurs pelletketels Eenum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eenum kopen maakt het mogelijk om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verscheidene soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze tool tref jij praktische adviezen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 9913

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met meerdere variabelen. Denk aan: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9913
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eenum zeker een goede optie. Denk aan de ROUND12K-K van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Loppersumverbruikt 2670 kWh stroom plus nog eens 2670 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Eenum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat consumenten denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Eenum waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Eenum

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel draagt zorg voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieubewuste en kostenbesparende keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in eenum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en tevens de offerte aangeleverd mag worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen relevante vragen met betrekking tot de woning. Onder andere de categorie woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als en soort kachel en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga in zee met een geschikte installateur in Eenum. Houd rekening met recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Eenum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Eenum?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €500 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • SCIROCCO IDRO ACS 14 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Pueblo Aqua 12 (Calimax), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM 90 (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Eenum. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9913.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!