Pelletkachel kopen Appingedam

Vergelijk installateurs pelletketels Appingedam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Appingedam kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn tal van soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker tref jij waardevolle gegevens die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 9901

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van velerlei factoren. Bijvoorbeeld: type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteAppingedam
Postcode9901
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Appingedam geen gek idee. Denk aan de I-DEA Idro Quadra 17S van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Appingedamgebruikt 2460 kWh stroom plus 2460 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €147,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Appingedam vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Appingedam waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Appingedam

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is geschikt voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in appingedam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en tevens de offerte aangeleverd kan worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je wat vragen met betrekking tot uw woonobject. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een erkende installateur in Appingedam. Bekijk de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Appingedam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Appingedam?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €450 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • IDRO SMART 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.8-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Lily 6 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Appingedam. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9900, 9901, 9902, 9903.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!