Pelletkachel kopen Achtkarspelen

Vergelijk installateurs pelletketels Achtkarspelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Achtkarspelen kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt diverse modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl vind je accurate gegevens die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 9873

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan diverse aspecten. Denk aan: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9873
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2700 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Achtkarspelen wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de 98ELITE.12C-BAR van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Achtkarspelengebruikt 2700 kWh stroom en stookt 2700 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €165,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Achtkarspelen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Achtkarspelen waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Achtkarspelen

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en voordelige oplossing: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in achtkarspelen

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel experts werken in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen ten aanzien van jouw woning. U kunt denken aan het soort huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als uitstraling en de afmetingen spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga voor een professionele installateur in Achtkarspelen. Let op beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Achtkarspelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Achtkarspelen?

In de huidige situatie zijn er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €700 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Diletta (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Norma RR6-K (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Duo 7 (Ravelli), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Achtkarspelen. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9873.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente