Pelletkachel kopen t Zandt

Vergelijk installateurs pelletketels t Zandt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in t Zandt kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verscheidene modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 9915

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9915
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in t Zandt misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de HP24 Standaard van het merk SchengerOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Loppersumconsumeert 2670 kWh stroom plus 2670 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel t Zandt vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio bewoners denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in t Zandt waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in t Zandt

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is geschikt voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in t-zandt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden zal worden. Veel experts doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we speciale vragen ten aanzien van jouw woonobject. Onder andere het type woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van uw info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als de kleur en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga voor een betrouwbare installateur in t Zandt. Kijk naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in t Zandt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in t Zandt?

Recent kun je gebruik maken van allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard zeer belangrijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €950 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • SCIROCCO IDRO ACS 22 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Athena Classic (Caloritaly), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • NSE (M2) (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in t Zandt. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9915.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!