Pelletkachel kopen Garrelsweer

Vergelijk installateurs pelletketels Garrelsweer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Garrelsweer kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden meerdere type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze pagina lees je samengestelde adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9918

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Onder andere: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9918
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Garrelsweer een uitstekende optie. Denk aan de Topfire 80 van het merk COLA srl -Gruppo FerroliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Loppersumgebruikt 2670 kWh stroom plus nog eens 2670 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €174,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Garrelsweer vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer consumenten overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Garrelsweer waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Garrelsweer

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie is geschikt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en aantrekkelijke oplossing: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in garrelsweer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welk adres details en tevens de offerte verzonden moet worden. Veel experts werken in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we wat vragen m.b.t. jouw woning. Denk aan de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of meer een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als de kleur en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga aan de slag met een goede installateur in Garrelsweer. Check de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Garrelsweer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Garrelsweer?

Hedendaags vind je velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg serieus. Het totaalbedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen €850 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • IDRO SMART 22 (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • ARKO LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Petit 6 / Mignon 6 (AMG S.p.A.), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Garrelsweer. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9918.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!