Pelletkachel kopen Grootegast

Vergelijk installateurs pelletketels Grootegast

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grootegast kopen biedt jou de kans om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met tal van type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze website bekijk je actuele toelichtingen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 9861

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene onderdelen. Onder andere: jouw type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9861
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Grootegast wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Isatis LP9 van het merk InvictaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Grootegastgebruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €186,00 in mei 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Grootegast vergelijken (mei 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de bewoners gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Grootegast waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2022 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Grootegast

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieubewuste en besparende optie: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in grootegast


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden zal worden. Veel experts plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u wat vragen inzake de woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van je data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als ambiance en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies voor een uitstekende installateur in Grootegast. Check de beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Grootegast


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Grootegast?

Tegenwoordig zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €400 en €1200. Je kunt denken aan:

 • GRECALE IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • Hermetic 6 (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Mirella Idro 13 (Royal / Palazzetti), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Grootegast. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9860, 9861.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente