Pelletkachel kopen Huizinge

Vergelijk installateurs pelletketels Huizinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Huizinge kopen is bij uitstek geschikt om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl tref je veelzijdige adviezen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 9992

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9992
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Huizinge zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Jessica Air 9 van het merk LaminoxEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Loppersumconsumeert 2670 kWh stroom plus 2670 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €174,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Huizinge vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer bewoners neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Huizinge waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Huizinge

Een krachtige en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel is geschikt voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en relatief goedkope optie: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per model.

pelletkachel installateurs in huizinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de details en tevens de offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we wat vragen m.b.t. jouw huis. U kunt denken aan het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als het gewenste model en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een professionele installateur in Huizinge. Vraag om recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Huizinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Huizinge?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €800 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Moon (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • LP up 6 Luke (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Redonda Glass 24 (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Huizinge. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9992.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!