Pelletkachel kopen Stedum

Vergelijk installateurs pelletketels Stedum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stedum kopen stelt jou in staat om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verscheidene installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze website check jij omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 9921

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verschillende aspecten. Denk aan: jouw type woning, wat het doel is, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9921
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2022)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stedum misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Layer 8 air van het merk Kalon / Giove GroupOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Loppersumverbruikt 2670 kWh stroom plus nog eens 2670 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €174,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Stedum vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Stedum waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2022 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Stedum

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model zorgt voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijs-interessante oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1100 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in stedum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden kan worden. De meeste specialisten werken in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen m.b.t. jouw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook zaken als ambiance en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga aan de slag met een erkende installateur in Stedum. Vraag naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Stedum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Stedum?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. De totale subsidie dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €600 en €1500. Je kunt denken aan:

 • IDRO SMART 14 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • COUNTRY LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Cayenne 14 / Cayenne 14C (AMG S.p.A.), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Stedum. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9921.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!