Pelletkachel kopen Garsthuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Garsthuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Garsthuizen kopen stelt je in de gelegenheid om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verscheidene modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze vergelijker ontdek je toepasbare adviezen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 9923

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan specifieke zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het doel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9923
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Garsthuizen zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Saint Moritz Plus (met kanalisatie) van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Loppersumgebruikt 2670 kWh stroom en 2670 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €174,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Garsthuizen vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Garsthuizen waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2022 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Garsthuizen

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als duurzame en relatief goedkope oplossing: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in garsthuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u wat vragen m.b.t. je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als kleur / design en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga voor een uitstekende installateur in Garsthuizen. Kijk naar beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Garsthuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Garsthuizen?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel & pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €600 en €1050. Je kunt denken aan:

 • IDRO SMART 22 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • LIFE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98Cayenne.6-G (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Garsthuizen. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9923.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!