Pelletkachel kopen Westerwijtwerd

Vergelijk installateurs pelletketels Westerwijtwerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westerwijtwerd kopen maakt het mogelijk om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Je vindt diverse type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 9993

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels diverse facetten. Belangrijk zijn: jouw type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9993
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westerwijtwerd geen gek idee. Dat kan zijn de Mirella Idro 10 van het merk Royal / PalazzettiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Loppersumconsumeert 2670 kWh stroom en stookt 2670 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Westerwijtwerd vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Nederlanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Westerwijtwerd waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juni 2022) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westerwijtwerd

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in westerwijtwerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en mogelijke offerte verstuurd mag worden. De meeste specialisten zijn actief in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen wat vragen met betrekking tot het huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als uitstraling en de grootte zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Westerwijtwerd. Houd rekening met klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Westerwijtwerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Westerwijtwerd?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan duizenden pelletkachel / pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard verleidelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €650 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Mya (EdilKamin), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Monde (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Avito / Avito slim / Avito Rao (Animo), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Westerwijtwerd. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9993.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!