Pelletkachel kopen Middelstum

Vergelijk installateurs pelletketels Middelstum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Middelstum kopen maakt het mogelijk om woningen zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt tal van type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze vergelijker bekijk jij toepasbare info die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9991

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei aspecten. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het doel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9991
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Middelstum zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Sefora TH van het merk Gruppo PiazzettaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Loppersumverbruikt 2670 kWh stroom plus 2670 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Middelstum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Nederlanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Middelstum waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Middelstum

Een krachtige en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en prijstechnisch interessante keuze: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in middelstum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden mag worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen verschillende vragen m.b.t. je woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies een betrouwbare installateur in Middelstum. Check de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Middelstum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Middelstum?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend extra interessant. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €850 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Logo (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Linea Glass (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Redonda Glass 20 (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Middelstum. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9990, 9991.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!