Pelletkachel kopen Toornwerd

Vergelijk installateurs pelletketels Toornwerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Toornwerd kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van deze website tref je samengestelde aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 9994

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Onder andere: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9994
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Toornwerd misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de HRV 120 Style van het merk RavelliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Loppersumgebruikt 2670 kWh stroom en stookt 2670 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Toornwerd vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Toornwerd waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Toornwerd

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel kan gebruikt worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke oplossing: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in toornwerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen verschillende vragen m.b.t. het huis. U kunt denken aan het soort huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als kleur / design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies een geschikte installateur in Toornwerd. Let op referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Toornwerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Toornwerd?

Recent kun je gebruik maken van diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet mis. Het bedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €850 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Nancy (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Pad (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Adevo (Animo), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Toornwerd. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9994.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!