Pelletkachel kopen Gulpen-Wittem

Vergelijk installateurs pelletketels Gulpen-Wittem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gulpen-Wittem kopen opent nieuwe deuren om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze vergelijker doorzoek je toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6271

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door specifieke randvoorwaarden. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gulpen-Wittem zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Jessica 12 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Gulpen-Wittemverbruikt 3160 kWh stroom plus 3160 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €179,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Gulpen-Wittem vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer woningeigenaren preferereneen luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Gulpen-Wittem waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Gulpen-Wittem

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel draagt zorg voor verwarming van de woning en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in gulpen-wittem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden kan worden. Veel monteurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen belangrijke vragen die gaan over uw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het gewenste model en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga voor een uitstekende installateur in Gulpen-Wittem. Vraag naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gulpen-Wittem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Gulpen-Wittem?

Hedendaags vind je verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen de €900 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Lyon (Ecomasa), vermogen 12,6 [KW], €630 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Marlene Pellet Hydro (Sergio Leoni), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Gulpen-Wittem. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6270, 6271.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente