Pelletkachel kopen Wittem

Vergelijk installateurs pelletketels Wittem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wittem kopen maakt het mogelijk om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan diverse installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. deze website doorzoek je uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 6286

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan specifieke variabelen. Bijvoorbeeld: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6286
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wittem zeker een goede optie. Denk aan de Alma 9.0 van het merk Fontana SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Gulpen-Wittemconsumeert 3160 kWh stroom en 3160 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €179,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Wittem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Wittem waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wittem

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en prijstechnisch interessante optie: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in wittem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste specialisten zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen die gaan over uw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook zaken als uitstraling en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en selecteer een erkende installateur in Wittem. Bekijk de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wittem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Wittem?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €800 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • MUSA COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • I-Dea2 Quadra (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • P188 TH 19,6 kW – type SP281-02 (Gruppo Piazzetta), vermogen 19,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Wittem. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6286.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!