Pelletkachel kopen Beutenaken

Vergelijk installateurs pelletketels Beutenaken

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beutenaken kopen maakt het mogelijk om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt verschillende soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl vind je samengestelde details die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 6278

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van meerdere facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6278
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Beutenaken een uitstekende optie. Dat kan zijn de LP up 9, Luke van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Gulpen-Wittemgebruikt 3160 kWh stroom plus nog eens 3160 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €179,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Beutenaken vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer Hollanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Beutenaken waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Beutenaken

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model wordt aangeraden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in beutenaken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. De meeste installateurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen diverse vragen m.b.t. het huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies voor een goede installateur in Beutenaken. Check de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Beutenaken


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Beutenaken?

Er zijn op dit moment velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €950 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • PHILO COMFORT AIR POWER (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • RFE Aria P 9,5 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Siria TH (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Beutenaken. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6278.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!