Pelletkachel kopen Eys

Vergelijk installateurs pelletketels Eys

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eys kopen maakt het mogelijk om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden velerlei kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van deze pagina tref jij handige toelichtingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 6287

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met velerlei facetten. Belangrijk zijn: jouw type woning, het doel van de kachel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6287
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Eys misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Piano van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Gulpen-Wittemconsumeert 3160 kWh stroom en nog eens 3160 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €179,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Eys vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat bewoners overwegen een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Eys waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Eys

Een krachtige en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie zorgt voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een bewuste en aantrekkelijke keuze: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €850 per systeem.

pelletkachel installateurs in eys


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden mag worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen aangaande je woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het gewenste model en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Eys. Houd rekening met referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Eys


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Eys?

Tegenwoordig zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is vinden we terug tussen de €550 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • MUSA COMFORT AIR POWER UP (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • Ambria2 6 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • P189 TH – P189 TH ACS (Gruppo Piazzetta), vermogen 25,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Eys. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6287.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!