Pelletkachel kopen Wijlre

Vergelijk installateurs pelletketels Wijlre

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijlre kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze vergelijker check jij uitgebreide gegevens die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 6321

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels specifieke aspecten. Onder andere: jouw type huis, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6321
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijlre wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Ortigara van het merk EuroAlpiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Gulpen-Wittemgebruikt 3160 kWh stroom en 3160 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €179,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wijlre vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio consumenten overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Wijlre waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wijlre

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in wijlre


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste bedrijven focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van jouw huis. Onder andere het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als en soort kachel en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga in zee met een geschikte installateur in Wijlre. Kijk naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wijlre


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Wijlre?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet mis. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €600 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • MCZ MUSA HYDRO 22 (MCZ), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.
 • I-DEA Idro Frontale 17S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 6 PELLETTO C 419.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Wijlre. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6320, 6321.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!