Pelletkachel kopen Beek

Vergelijk installateurs pelletketels Beek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beek kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verscheidene modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van deze pagina doorzoek jij waardevolle details die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 6191

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene facetten. Onder andere: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6191
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Beek zeker een goede optie. Denk aan de Slim 8 van het merk TSPOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Beekgebruikt 3140 kWh stroom plus 3140 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €176,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Beek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Nederlanders denken na over een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Beek waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Beek

Een innovatieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel draagt zorg voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en besparende optie: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in beek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u verschillende vragen inzake uw huis. Relevant zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga voor een uitstekende installateur in Beek. Kijk naar referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Beek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Beek?

Er zijn op dit moment meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €950 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Eco 5, EF 5, Leisure 5, Easy 5 (Ecofire), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.
 • 98Redonda.6 (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • P 12 Water + Air (Senko), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Beek. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6190, 6191, 7037.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente