Pelletkachel kopen Meerssen

Vergelijk installateurs pelletketels Meerssen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meerssen kopen opent nieuwe deuren om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan meerdere type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via de pelletkachel-vergelijker check je toepasbare toelichtingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 6231

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan specifieke factoren. Bijvoorbeeld: soort huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6231
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Meerssen iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Aqua 12 Turbo compact glass van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Meerssenverbruikt 3350 kWh stroom en 3350 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €189,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Meerssen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Meerssen waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Meerssen

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel draagt zorg voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende optie: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in meerssen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. Veel installateurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u wat vragen die gaan over de woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als ambiance en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga aan de slag met een goede installateur in Meerssen. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Meerssen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Meerssen?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €400 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Kelly (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Tp 06 (Teba Therm), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Meerssen. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6230, 6231, 6235.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente