Pelletkachel kopen Epen

Vergelijk installateurs pelletketels Epen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Epen kopen opent nieuwe deuren om een woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan meerdere type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze tool doorzoek je bruikbare details die helpen bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 6285

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6285
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Epen iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Eco 6 van het merk DuroflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Gulpen-Wittemgebruikt 3160 kWh stroom en nog eens 3160 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €179,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Epen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel consumenten neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Epen waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Epen

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt aangeraden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een groene en prijs-interessante mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in epen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen speciale vragen ten aanzien van jouw woning. Belangrijk zijn het soort woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en selecteer een goede installateur in Epen. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Epen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Epen?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg serieus. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €700 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • RAAM COMFORT AIR (8 UP! S1) (MCZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • I-Dea2 Angolare 9 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • P185 TH 13,2 kW – type SP181-01 (Gruppo Piazzetta), vermogen 13,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Epen. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6285.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!