Pelletkachel kopen Ingber

Vergelijk installateurs pelletketels Ingber

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ingber kopen biedt jou de kans om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt verschillende installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze tool tref jij toepasbare toelichtingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 6273

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan specifieke factoren. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6273
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ingber misschien we dé oplossing. Denk aan de Corridor Idro 16 van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Gulpen-Wittemverbruikt 3160 kWh stroom en 3160 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €179,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ingber vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Hollanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Ingber waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ingber

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel zorgt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in ingber


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen verschillende vragen met betrekking tot je huis. Bijvoorbeeld de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of liever een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies een goed bekendstaande installateur in Ingber. Vraag naar beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ingber


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ingber?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs zeer belangrijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €550 en €1400. Je kunt denken aan:

 • BOXTHERM 60 BASIC (6 M1) (MCZ), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Lyra 8 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • P988 THERMO (Gruppo Piazzetta), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Ingber. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6273.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!