Pelletkachel kopen Stein

Vergelijk installateurs pelletketels Stein

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stein kopen biedt jou de kans om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze tool vind je accurate raadgeving die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 6171

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door specifieke randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6171
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Stein geen gek idee. Dat kan zijn de Fire HR van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Steingebruikt 3250 kWh stroom en 3250 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €173,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Stein vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Stein waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Stein

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een groene en prijs-interessante keuze: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per ketel.

pelletkachel installateurs in stein


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en misschien de offerte verzonden zal worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen speciale vragen omtrent jouw woonobject. Denk aan het soort woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als ambiance en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies een geschikte installateur in Stein. Houd rekening met beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Stein


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Stein?

Er zijn op dit moment allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt honderden pelletkachel / pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg serieus. De totale subsidie waar je recht op hebt ligt tussen €950 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Story (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Class Idro 24 Grijs/Zwart IDRO24-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Alaska glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Stein. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6170, 6171.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente