Pelletkachel kopen Slenaken

Vergelijk installateurs pelletketels Slenaken

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Slenaken kopen stelt jou in staat om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn verscheidene type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze vergelijker vind jij bruikbare info die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 6277

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Je kunt denken aan: jouw soort woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6277
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Slenaken wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Extra Stove ESP 16 van het merk Esperia Technology S.R.LEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Gulpen-Wittemverbruikt 3160 kWh stroom en stookt 3160 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Slenaken vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Slenaken waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Slenaken

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model wordt aangeraden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en besparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in slenaken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen die gaan over uw woonobject. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook facetten als het gewenste model en de grootte spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Slenaken. Kijk naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Slenaken


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Slenaken?

In de huidige situatie zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €950 en €1150. Je kunt denken aan:

 • BOXTHERM 70 SLIDE (9 M1) (MCZ), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.
 • RFE Aria P 6,5 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Sefora TH (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Slenaken. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6277.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!