Pelletkachel kopen Maastricht

Vergelijk installateurs pelletketels Maastricht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maastricht kopen maakt het mogelijk om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt diverse kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze vergelijker vind jij praktische raadgeving die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 6201

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteMaastricht
Postcode6201
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Maastricht wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Solea Cuba van het merk Magikal srlNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Maastrichtconsumeert 2630 kWh stroom en nog eens 2630 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €139,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Maastricht vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Maastricht waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Maastricht

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante oplossing: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, biomassa is relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in maastricht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste experts focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we wat vragen die gaan over het woonobject. U kunt denken aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het design en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga in zee met een uitstekende installateur in Maastricht. Check de verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Maastricht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Maastricht?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het totaalbedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €450 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Funny (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Stûv P-10 (Stûv SA), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Maastricht. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6200, 6201, 6202, 6203, 6211, 6212, 6213, 6214, 6215, 6216, 6217, 6218, 6219, 6221, 6222, 6223, 6224, 6225, 6226, 6227, 6228, 6229.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!