Pelletkachel kopen Eijsden-Margraten

Vergelijk installateurs pelletketels Eijsden-Margraten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eijsden-Margraten kopen biedt jou de kans om een woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan verschillende soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van deze pagina bekijk je veelzijdige details die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 6252

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door specifieke randvoorwaarden. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Eijsden-Margraten geen gek idee. Een voorbeeld is de Piro van het merk ITCMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Eijsden-Margratengebruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €191,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Eijsden-Margraten vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer consumenten oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Eijsden-Margraten waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Eijsden-Margraten

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een groene en prijstechnisch interessante optie: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1000 per model.

pelletkachel installateurs in eijsden-margraten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je diverse vragen met betrekking tot het huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en selecteer een professionele installateur in Eijsden-Margraten. Check de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eijsden-Margraten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Eijsden-Margraten?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €450 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Aveiro C. Nova 18 (Ecoforest), vermogen 19,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • MARLENE PELLET COMFORT AIR UP (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Eijsden-Margraten. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6251, 6252.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente