Pelletkachel kopen Heijenrath

Vergelijk installateurs pelletketels Heijenrath

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heijenrath kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl lees je uitgebreide raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6276

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van specifieke factoren. Denk aan: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6276
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heijenrath iets om te overwegen. Denk aan de SCIROCCO IDRO ACS 18 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Gulpen-Wittemverbruikt 3160 kWh stroom plus 3160 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €179,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Heijenrath vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio huizenbezitters neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Heijenrath waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heijenrath

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie zorgt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als groene en voordelige mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in heijenrath


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen omtrent het woonobject. U kunt denken aan het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als uitstraling en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Heijenrath. Vraag naar klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Heijenrath


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Heijenrath?

Momenteel bestaan er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €450 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • BOXTHERM 70 BASIC (9 M1) (MCZ), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.
 • Foghet EVO Aria P 9,5 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Samanta TH (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Heijenrath. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6276.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!