Pelletkachel kopen Mechelen

Vergelijk installateurs pelletketels Mechelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mechelen kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt meerdere soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze website vind je bruikbare informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 6281

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van allerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6281
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Mechelen zeker een goede optie. Denk aan de Cornelia 7 van het merk Castelmonte SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Gulpen-Wittemgebruikt 3160 kWh stroom plus nog eens 3160 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €179,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Mechelen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Hollanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Mechelen waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Mechelen

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in mechelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je relevante vragen inzake je huis. Belangrijk zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga in zee met een uitstekende installateur in Mechelen. Houd rekening met klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mechelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Mechelen?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs niet mis. Het totaalbedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €850 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LOOP AIR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • I-Dea2 Frontale (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • P163 TH (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Mechelen. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6281.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!