Pelletkachel kopen Gulpen

Vergelijk installateurs pelletketels Gulpen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gulpen kopen stelt jou in staat om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl check jij omvangrijke toelichtingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 6271

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gulpen geen gek idee. Dat kan zijn de Ecofire da inserimento indro 12 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Gulpen-Wittemgebruikt 3160 kWh stroom en stookt 3160 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €179,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Gulpen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Gulpen waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Gulpen

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en voordelige installatie: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in gulpen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd zal worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen wat vragen aangaande jouw huis. U kunt denken aan de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook facetten als kleur / design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Gulpen. Kijk naar verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gulpen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Gulpen?

Recent kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €800 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • RAY COMFORT AIR (8 UP! M1) (MCZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Lyra 6 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • P985 THERMO (Gruppo Piazzetta), vermogen 13,4 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Gulpen. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6270, 6271.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!