Pelletkachel kopen Reijmerstok

Vergelijk installateurs pelletketels Reijmerstok

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Reijmerstok kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze pagina ontdek jij veelzijdige informatie die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 6274

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan velerlei zaken. Belangrijk zijn: jouw type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6274
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Reijmerstok geen gek idee. Bijvoorbeeld de Simione 10 van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Gulpen-Wittemverbruikt 3160 kWh stroom en 3160 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Reijmerstok vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Hollanders kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Reijmerstok waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Reijmerstok

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en prijstechnisch interessante oplossing: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in reijmerstok


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen ten aanzien van jouw woonobject. Denk aan de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of meer een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en maak een keuze voor een professionele installateur in Reijmerstok. Vraag om ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Reijmerstok


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Reijmerstok?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €450 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • BOXTHERM 60 SLIDE (6 M1) (MCZ), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Foghet EVO Aria P 6,5 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • MP973 THERMO (Gruppo Piazzetta), vermogen 30,3 [KW], €1515 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Reijmerstok. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6274.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!