Pelletkachel kopen Eijsden

Vergelijk installateurs pelletketels Eijsden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eijsden kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker check je samengestelde details die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 6245

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met diverse factoren. Onder andere: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6245
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Eijsden zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Hydro Slim 16 kW van het merk EvaCalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Eijsden-Margratenverbruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €191,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Eijsden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de bewoners overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Eijsden waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Eijsden

Een andere populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijstechnisch interessante keuze: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €500 per model.

pelletkachel installateurs in eijsden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen relevante vragen over je huis. Voorbeelden zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als uitstraling en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies een goed bekendstaande installateur in Eijsden. Let op ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eijsden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Eijsden?

Recent kun je gebruik maken van meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €650 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • MUSA COMFORT AIR 14 (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • Botero (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • P943-S (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Eijsden. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6245.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!