Pelletkachel kopen Margraten

Vergelijk installateurs pelletketels Margraten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Margraten kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit diverse installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze website tref jij veelzijdige raadgeving die helpen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 6269

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Belangrijk zijn: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6269
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Margraten iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Arte Acciaio 23 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Eijsden-Margratenconsumeert 3420 kWh stroom en nog eens 3420 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €191,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Margraten vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat huizenbezitters overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Margraten waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Margraten

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en relatief goedkope installatie: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per product.

pelletkachel installateurs in margraten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel monteurs werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen die gaan over de woning. Bijvoorbeeld het soort woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en selecteer een professionele installateur in Margraten. Bekijk de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Margraten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Margraten?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €400 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • SUITE COMFORT AIR 14 UP (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • Odette 10 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • P963 C-M-D THERMO (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Margraten. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6269.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!