Pelletkachel kopen Eckelrade

Vergelijk installateurs pelletketels Eckelrade

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eckelrade kopen opent nieuwe deuren om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verscheidene modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van onze vergelijker check je omvangrijke informatie die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6252

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van velerlei onderdelen. We spreken over: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eckelrade wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de H20 34 Metalcolor van het merk ThermorossiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Eijsden-Margratengebruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €191,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Eckelrade vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat huizenbezitters gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Eckelrade waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Eckelrade

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model kan benut worden voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en voordelige optie: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in eckelrade


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd kan worden. Veel monteurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen omtrent je woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of meer een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als de kleur en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga in zee met een betrouwbare installateur in Eckelrade. Let op recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Eckelrade


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Eckelrade?

Hedendaags vind je velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard erg serieus. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €950 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • STAR AIR UP (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Stile (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • P980-S (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Eckelrade. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6251, 6252.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!