Pelletkachel kopen Scheulder

Vergelijk installateurs pelletketels Scheulder

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Scheulder kopen stelt je in de gelegenheid om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden verschillende soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze pagina bekijk je actuele toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 6307

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van specifieke onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6307
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Scheulder een uitstekende optie. Dat kan zijn de P137 van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Eijsden-Margratenverbruikt 3420 kWh stroom plus 3420 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €191,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Scheulder vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Scheulder waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Scheulder

Een andere populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem is toepasbaar voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en prijstechnisch interessante keuze: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in scheulder


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen diverse vragen ten aanzien van jouw woonobject. Denk aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een goede installateur in Scheulder. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Scheulder


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Scheulder?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €700 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • MCZ FLUX HYDRO 15 (MCZ), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.
 • I-DEA Idro Angolo 17S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 6 PALLAZZA-III 534.08 C (grande) (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Scheulder. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6307.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!