Pelletkachel kopen Banholt

Vergelijk installateurs pelletketels Banholt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Banholt kopen biedt jou de kans om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze vergelijker ontdek je accurate aanbevelingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 6262

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere aspecten. We spreken over: jouw type woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6262
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Banholt zeer interessant. Dat kan zijn de Arianna 10 van het merk CS-ThermosOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Eijsden-Margratenverbruikt 3420 kWh stroom plus 3420 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €191,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Banholt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel mensen neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Banholt waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is hierom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Banholt

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en aantrekkelijke beslissing: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in banholt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je relevante vragen inzake je huis. Denk aan de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als het design en de grootte spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies voor een goede installateur in Banholt. Vraag naar klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Banholt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Banholt?

Er zijn op dit moment velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen €900 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • SUITE AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Botero2 10 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Superior SCP 11 kW – type YP114-02 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Banholt. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6262.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!