Pelletkachel kopen Bemelen

Vergelijk installateurs pelletketels Bemelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bemelen kopen maakt het mogelijk om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker ontdek jij toepasbare adviezen die helpen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 6268

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Je kunt denken aan: type woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6268
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bemelen zeker een goede optie. Denk aan de ALPINA LP9 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Eijsden-Margratengebruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €191,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Bemelen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Bemelen waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Bemelen

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige optie: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in bemelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de productinfo en eventuele offerte aangeleverd zal worden. De meeste bedrijven focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we relevante vragen over uw woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de grootte hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies voor een uitstekende installateur in Bemelen. Vraag om ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bemelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Bemelen?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel of pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen €550 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • SUITE COMFORT AIR 14 (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • Odette 8 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • CLEMY (SUPERIOR) (Gruppo Piazzetta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Bemelen. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6268.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!