Pelletkachel kopen Noorbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Noorbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noorbeek kopen opent nieuwe deuren om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze website doorzoek je bruikbare details die helpen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 6255

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van velerlei randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6255
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Noorbeek iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Aqua 18.5 van het merk Fontana SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Eijsden-Margratenconsumeert 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €191,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Noorbeek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer woningeigenaren gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Noorbeek waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (april 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daarom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Noorbeek

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €500 per model.

pelletkachel installateurs in noorbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte aangeleverd mag worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we wat vragen die gaan over het woonobject. Relevant zijn het type woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als ambiance en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Noorbeek. Let op verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Noorbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Noorbeek?

Recent kun je gebruik maken van allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €550 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • STAR COMFORT AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • I-DEA 11 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • IP 7 (Gruppo Piazzetta), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Noorbeek. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6255.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!