Pelletkachel kopen Cadier en Keer

Vergelijk installateurs pelletketels Cadier en Keer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Cadier en Keer kopen maakt het mogelijk om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn diverse kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze tool check jij veelzijdige aanbevelingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 6267

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse factoren. We spreken over: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6267
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Cadier en Keer misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de SCIROCCO IDRO ACS 18 van het merk Dielle SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Eijsden-Margratengebruikt 3420 kWh stroom plus nog eens 3420 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €191,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Cadier en Keer vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer Hollanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Cadier en Keer waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Cadier en Keer

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel draagt zorg voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en prijs-interessante installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in cadier-en-keer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen over jouw woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga voor een professionele installateur in Cadier en Keer. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Cadier en Keer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Cadier en Keer?

Recent kun je gebruik maken van velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat honderden pelletkachel en pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €500 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • SUITE COMFORT AIR (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Odette 6 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • P963 T (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Cadier en Keer. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6267.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!