Pelletkachel kopen Gronsveld

Vergelijk installateurs pelletketels Gronsveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gronsveld kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze tool check je samengestelde info die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 6247

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. Onder andere: woning-specificaties, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6247
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Gronsveld wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Nolak 10 air van het merk Kalon / Giove GroupOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Eijsden-Margratenconsumeert 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €191,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Gronsveld vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel mensen gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Gronsveld waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Gronsveld

Een efficiënte en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en relatief goedkope oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in gronsveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn relevante vragen met betrekking tot je woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de afmetingen spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Gronsveld. Houd rekening met verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Gronsveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Gronsveld?

Er zijn op dit moment allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt honderden pelletketel of pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar niet mis. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €500 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • STAR AIR (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Rubik (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • P943-S M (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Gronsveld. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6247.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!