Pelletkachel kopen Sint Geertruid

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Geertruid

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Geertruid kopen stelt je in de gelegenheid om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden meerdere soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool bekijk je samengestelde informatie die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 6265

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van specifieke facetten. Onder andere: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6265
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Geertruid iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-KAR van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Eijsden-Margratenverbruikt 3420 kWh stroom plus nog eens 3420 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €191,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Sint Geertruid vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Nederlanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Sint Geertruid waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Geertruid

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope oplossing: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in sint-geertruid

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd kan worden. Veel aannemers zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen relevante vragen die gaan over uw huis. Denk aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga in zee met een uitstekende installateur in Sint Geertruid. Let op beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Geertruid


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Sint Geertruid?

Tegenwoordig zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk niet mis. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €800 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • SUITE AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Cristel (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • MP970 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Sint Geertruid. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6265.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!