Pelletkachel kopen Mheer

Vergelijk installateurs pelletketels Mheer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mheer kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk jij omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 6261

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6261
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mheer zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de LX up 12 Video Mirror van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Eijsden-Margratenverbruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €191,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Mheer vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer consumenten kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Mheer waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Mheer

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is geschikt voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een duurzame en kostenbesparende beslissing: beperkte vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in mheer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. Veel bedrijven zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we wat vragen omtrent jouw woonobject. Onder andere de grootte van het huis de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of liever een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en selecteer een geschikte installateur in Mheer. Houd rekening met klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Mheer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Mheer?

In de huidige situatie zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit duizenden pelletkachel en pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk zeer belangrijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €550 en €1000. Je kunt denken aan:

 • STAR COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Botero2 8 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • IP 9 (Gruppo Piazzetta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Mheer. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6261.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!