Pelletkachel kopen Haule

Vergelijk installateurs pelletketels Haule

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haule kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn tal van soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. deze website tref jij bruikbare toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 8432

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door specifieke zaken. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8432
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Haule een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de INSERTO CRYSTAL van het merk TSPOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ooststellingwerfverbruikt 2740 kWh stroom en nog eens 2740 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Haule vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer consumenten gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Haule waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Haule

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een groene en kostenbesparende keuze: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €700 per installatie.

pelletkachel installateurs in haule


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden zal worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen met betrekking tot je woning. Denk aan de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies voor een uitstekende installateur in Haule. Check de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Haule


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Haule?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aantrekkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €400 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Interio 14 (Thermoflux), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Rosa idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Dani 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Haule. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8432.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!