Pelletkachel kopen Langedijke

Vergelijk installateurs pelletketels Langedijke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Langedijke kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze website doorzoek jij praktische gegevens die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 8425

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van verscheidene variabelen. Belangrijk zijn: type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8425
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Langedijke geen gek idee. Bijvoorbeeld de LP up 6 Steel van het merk CMGOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Ooststellingwerfverbruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Langedijke vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat woningeigenaren neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Langedijke waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Langedijke

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in langedijke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we wat vragen omtrent het woonobject. Belangrijk zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van je ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als de kleur en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga aan de slag met een goede installateur in Langedijke. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Langedijke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Langedijke?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan honderden pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet mis. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €500 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Toby H 15 (Termomont), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Martina idro lux 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Cecile 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Langedijke. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8425.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!