Pelletkachel kopen Oosterwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterwolde kopen is bij uitstek geschikt om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er is keuze uit tal van soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze website bekijk je bruikbare details die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 8431

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met specifieke onderdelen. Je kunt denken aan: soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8431
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterwolde zeker een goede optie. Denk aan de Klizia 12 air van het merk Kalon / Giove GroupMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Ooststellingwerfconsumeert 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €172,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Oosterwolde vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio bewoners gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Oosterwolde waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterwolde

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model zorgt voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een groene en aantrekkelijke oplossing: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oosterwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de details en tevens de offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen ten aanzien van je huis. Belangrijk zijn het soort woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als uitstraling en de afmetingen doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en kies een geschikte installateur in Oosterwolde. Vraag naar recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oosterwolde?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit duizenden pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs niet mis. De tegemoetkoming dat toe te passen is vinden we terug tussen de €450 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Interio 20 (Thermoflux), vermogen 19,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Rosa idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Christina 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oosterwolde. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8430, 8431.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!