Pelletkachel kopen Fochteloo

Vergelijk installateurs pelletketels Fochteloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Fochteloo kopen maakt het mogelijk om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze tool bekijk jij actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 8428

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan specifieke facetten. We spreken over: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8428
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Fochteloo geen gek idee. Een voorbeeld is de Ornella 8 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ooststellingwerfconsumeert 2740 kWh stroom en stookt 2740 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €172,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Fochteloo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Hollanders gaan voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Fochteloo waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Fochteloo

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en aantrekkelijke oplossing: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in fochteloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en tevens de offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je belangrijke vragen omtrent uw woonobject. U kunt denken aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het gewenste model en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga voor een geschikte installateur in Fochteloo. Check de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Fochteloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Fochteloo?

Momenteel bestaan er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar verleidelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €500 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Toby H 24 (Termomont), vermogen 23,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Martina idro lux 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Christina 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Fochteloo. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8428.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!